Du behöver
- 2 libabröd
- Olivolja till stekning
- 1 burk kikärtor, ca 400 g
- ½ dl vatten
- ½ citron, pressad saft
- Salt och svartpeppar
- ½ granatäpple
- 300 g nötfärs eller lammfärs
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk mald koriander
- 1 tsk kanel
- 1 tsk paprikapulver
- 1 nypa chiliflakes Dressing
- 2 dl tjock yoghurt
- 2 msk tahini
- 1 citron, pressad saft och finrivet skal
- 2 vitlöksklyftor, rivna
- ½ tsk salt Servering
- 50 g pinjenötter
- 2 msk grovhackad bladpersilja
Gör så här
Dela bröden i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna och tillsätt några matskedar olja, stek brödbitarna på båda sidor tills de är gyllenbruna, lägg upp på ett fat med hushållspapper att rinna av.
Häll av spadet från kikärtorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Tillsätt kikärtorna i en kastrull med vatten och citronsaft, krydda med lite salt och peppar och låt allt bli varmt. Dra bort från värmen.
Plocka loss granatäpplekärnorna och lägg i en skål.
Hetta upp en rejäl stekpanna och fräs färsen med 2 msk olja tills den fått färg, blanda under stekningen så att du får en smulig konsistens. Krydda med spiskummin, koriander, kanel, paprikapulver, chiliflakes och lite salt och peppar. Stek i några minuter och sätt åt sidan.
Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen.
Servering: Fördela de stekta brödbitarna på ett fat. Skeda över kikärtorna och vätskan. Toppa med yoghurtsåsen och den stekta färsen. Garnera med granatäpplekärnor, pinjenötter och hackad persilja.