Du behöver
- 14 tsk Nutella
- 100 g smör
- 2 ½ dl mjölk 3,5 %
- 30 g jäst
- ½ dl socker
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 ägg
- 1 l vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 ägg (till pensling) Garnering
- Florsocker Ugn
- 210° (varmluft)
Gör så här
Klicka ut 14 teskedar Nutella på ett bakplåtspapper och ställ i frysen tills de ska användas för att fylla bullarna.
Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt mjölken. Lös upp jästen i den ljumma mjölkblandningen i en bunke.
Tillsätt socker, kardemumma och ägg. Tillsätt nästan allt mjöl samt saltet och knåda degen tills den är blank, smidig och släpper från kanterna. Det tar cirka 5–10 minuter med en köksmaskin. Tillsätt eventuellt resten av mjölet om degen känns för lös.
Låt degen jäsa övertäckt på en varm plats i 30 minuter.
Dela degen i cirka 14 lika stora bitar. Lägg en fryst Nutellaklick i varje degbit och forma till en boll. Placera bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Ställ dem antingen nära varandra så att de jäser ihop eller med lite mellanrum om du vill ha fristående bullar.
Låt bullarna jäsa ytterligare 1 timme under en fuktig kökshandduk.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i 10–12 minuter tills de är gyllene och låter ihåliga när du knackar lätt på undersidan.
Garnering: Låt bullarna svalna på ett galler. Sikta florsocker över bullarna innan servering.