Enchiladas med bön- och kycklingfyllning

Laga supergoda enchiladas med kyckling och bönor!

Tillagningstid: 25 minuter + ca 20 minuter i ugn
4 portioner

Du behöver

  • 1 förp tortilla original, 8 stycken, small eller medium
  • Fyllning
  • 200 g färskost
  • 1 burk eller flaska passerade tomater, ca 400 g
  • 1 stor gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk kidneybönor eller svarta bönor, 400 g, sköljda och avrunna
  • 1 burk majskorn, 150 g, avrunna
  • 1/2 förp grillad skivad kycklingfilé, 100 g (t ex Lagat & klart)
  • 200 g riven ost
  • 2 msk enchilada-kryddmix i påse
  • 2 msk smör
  • Topping
  • 50 g riven ost
  • 1 liten finskivad jalapeño
  • 1 msk plockade oreganoblad
  • Garnering
  • Små kvistar oregano
  • Citronpeppar

Gör så här

1

Värm ugnen till 175 grader. Slå in tortillabröden i folie och värm i ugnen i ca 20 minuter så bröden blir mjuka och lättare att rulla ihop.

2

Fyllning: Blanda färskosten med 2 matskedar passerade tomater till en slät kräm.

3

Skala, hacka och fräs löken i olivolja i en gryta ca 5 minuter. Ta grytan av värmen och blanda ner bönor, majs och kycklingen delad i små bitar. Blanda i 1/4 av osten. Smaka av med kryddmixen.

4

Smält smöret i en kastrull. Häll i resten av tomaterna, koka upp under omrörning.

5

Lägg ut tortilllabröden. Fördela hälften av färskostfyllningen i mitten av bröden. Strö över resten av den rivna osten. Toppa med bön- och kycklingröran. Rulla ihop bröden och lägg i en oljad gratängform.

6

Topping: Häll över tomatsåsen och toppa med ost, jalapeño och oreganoblad.

7

Gratinera i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

8

Toppa med oregano och strö över citronpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top