Du behöver
- 1 förp tortilla original, 8 stycken, small eller medium Fyllning
- 200 g färskost
- 1 burk eller flaska passerade tomater, ca 400 g
- 1 stor gul lök
- 2 msk olivolja
- 1 burk kidneybönor eller svarta bönor, 400 g, sköljda och avrunna
- 1 burk majskorn, 150 g, avrunna
- 1/2 förp grillad skivad kycklingfilé, 100 g (t ex Lagat & klart)
- 200 g riven ost
- 2 msk enchilada-kryddmix i påse
- 2 msk smör Topping
- 50 g riven ost
- 1 liten finskivad jalapeño
- 1 msk plockade oreganoblad Garnering
- Små kvistar oregano
- Citronpeppar
Gör så här
Värm ugnen till 175 grader. Slå in tortillabröden i folie och värm i ugnen i ca 20 minuter så bröden blir mjuka och lättare att rulla ihop.
Fyllning: Blanda färskosten med 2 matskedar passerade tomater till en slät kräm.
Skala, hacka och fräs löken i olivolja i en gryta ca 5 minuter. Ta grytan av värmen och blanda ner bönor, majs och kycklingen delad i små bitar. Blanda i 1/4 av osten. Smaka av med kryddmixen.
Smält smöret i en kastrull. Häll i resten av tomaterna, koka upp under omrörning.
Lägg ut tortilllabröden. Fördela hälften av färskostfyllningen i mitten av bröden. Strö över resten av den rivna osten. Toppa med bön- och kycklingröran. Rulla ihop bröden och lägg i en oljad gratängform.
Topping: Häll över tomatsåsen och toppa med ost, jalapeño och oreganoblad.
Gratinera i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Toppa med oregano och strö över citronpeppar.