Biffwok med frysta wokgrönsaker

Till biffwoken kan du välja den mix av wokgrönsaker i frysdisken du gillar bäst. Den smakrika gochujangpastan sätter karaktär på rätten.


4 portioner

Du behöver

  • 400 g lövbiff
  • Rapsolja
  • Salt och peppar
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g wokgrönsaker
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 2 msk gochujang
  • 2 msk japansk soja (tex Kikkoman)
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker
  • ½ msk sesamolja
  • Garnering
  • Hackade jordnötter
  • Färsk koriander
  • Servering
  • Basmatiris

Gör så här

1

Skär lövbiffen i strimlor och stek den i omgångar i rapsolja i en het stor stek- panna. Salta och peppra och lägg det åt sidan.

2

Skala rödlöken och vitlöken. Skär rödlöken i tunna skivor och riv eller pressa vitlöken. Stek all lök i rapsolja i samma stekpanna tills mjuk och glansig, lägg sen åt sidan.

3

Stek wokgrönsakerna i oljan i stekpannan, salta. Tillsätt löken, ingefära, gochujang, japansk soja, risvinäger, socker och sesamolja. Värm så att det blir ordentligt varmt, rör ner lövbiffen. Smaka av, eventuellt behövs det mer salt.

4

Garnera med hackade jordnötter och koriander.

5

Servera biffwoken med kokt ris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top