Du behöver
- 400 g lövbiff
- Rapsolja
- Salt och peppar
- 1 rödlök
- 2 vitlöksklyftor
- 500 g wokgrönsaker
- 1 msk färsk riven ingefära
- 2 msk gochujang
- 2 msk japansk soja (tex Kikkoman)
- 1 msk risvinäger
- 1 msk strösocker
- ½ msk sesamolja Garnering
- Hackade jordnötter
- Färsk koriander Servering
- Basmatiris
Gör så här
Skär lövbiffen i strimlor och stek den i omgångar i rapsolja i en het stor stek- panna. Salta och peppra och lägg det åt sidan.
Skala rödlöken och vitlöken. Skär rödlöken i tunna skivor och riv eller pressa vitlöken. Stek all lök i rapsolja i samma stekpanna tills mjuk och glansig, lägg sen åt sidan.
Stek wokgrönsakerna i oljan i stekpannan, salta. Tillsätt löken, ingefära, gochujang, japansk soja, risvinäger, socker och sesamolja. Värm så att det blir ordentligt varmt, rör ner lövbiffen. Smaka av, eventuellt behövs det mer salt.
Garnera med hackade jordnötter och koriander.
Servera biffwoken med kokt ris.