Örtkryddade rotfrukter med chorizo i ugn

De frysta grönsakerna får härlig smak av örter i denna enkla vardagsrätt. Servera med en kall äppelsås!


4 portioner

Du behöver

  • 1,2 kg frysta rotfrukter
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • 300 g färsk chorizo
  • Kall äppelsås
  • 1 litet äpple, gärna svenskt
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk flytande honung
  • ½ dl finhackad bladpersilja
  • Salt
  • Ugn
  • 225°

Gör så här

1

Blanda de frysta rotfrukterna med rosmarin, timjan, oregano, olivolja, rivna eller pressade vitlöksklyftor och salt.

2

Bred ut rotfrukterna i en bakplåtspappersklädd långpanna. Ugnsrosta dem i 35–40 minuter.

3

Skär skåror i chorizon och lägg dem bredvid rotfrukterna i långpannan när det återstår 15 minuter.

4

Kall äppelsås: Skala äpplet och riv det grovt på ett riv-järn. Blanda äpple, turkisk yoghurt, honung och bladpersilja i en skål. Smaka av såsen med salt.

5

Servera de varma rotfrukterna med chorizon och äppelsåsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top