Du behöver
- 1,2 kg frysta rotfrukter
- 1 tsk torkad rosmarin
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad oregano
- 2 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- Salt
- 300 g färsk chorizo Kall äppelsås
- 1 litet äpple, gärna svenskt
- 3 dl turkisk yoghurt
- 1 tsk flytande honung
- ½ dl finhackad bladpersilja
- Salt Ugn
- 225°
Gör så här
Blanda de frysta rotfrukterna med rosmarin, timjan, oregano, olivolja, rivna eller pressade vitlöksklyftor och salt.
Bred ut rotfrukterna i en bakplåtspappersklädd långpanna. Ugnsrosta dem i 35–40 minuter.
Skär skåror i chorizon och lägg dem bredvid rotfrukterna i långpannan när det återstår 15 minuter.
Kall äppelsås: Skala äpplet och riv det grovt på ett riv-järn. Blanda äpple, turkisk yoghurt, honung och bladpersilja i en skål. Smaka av såsen med salt.
Servera de varma rotfrukterna med chorizon och äppelsåsen.