Paj med fryst broccoli och sojabönor

Fryst broccoli och sojabönor är både bekvämt och gott att ha i en grönsakspaj.


4 portioner

Du behöver

  • 125 g kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk iskallt vatten
  • ½ dl solros- eller pumpafrön
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Smör eller olivolja att steka i
  • 300 g fryst broccoli
  • Salt
  • 150 g cocktailtomater
  • 100 g frysta sojabönor
  • 100 g lagrad ost, tex cheddar eller prästost
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 ½ tsk torkad dragon
  • Salt och peppar
  • Servering
  • Sallad
  • Ugn
  • 225°

Gör så här

1

Kör smör och vetemjöl i en matberedare i några sekunder. Tillsätt vattnet och kör i ytterligare några sekunder till en deg. Tillsätt sist solros- eller pumpafrön. Mixa i några sekunder, fröbitarna ska vara ganska stora.

2

Tryck ut degen i en pajform så att den går upp 1 cm ovanför formens kant. Låt skalet vila kallt i 30 minuter. Förgrädda det sen i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

3

Hacka den gula löken, riv eller pressa vitlöken. Stek all lök i smör eller olivolja i en stekpanna, löken ska bli mjuk och glansig. Lägg löken åt sidan. Stek broccolin i samma stekpanna. Salta.

4

Lägg lök, vitlök, broccoli, tomater delade i halvor och sojabönor i pajskalet. Riv och strö över osten.

5

Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, dragon, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet och grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 minuter, äggstanningen ska ha stannat när pajen är färdig.

6

Servera pajen med en sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top