Du behöver
- 300 g skinn- och benfri laxfilé
- 2 msk ljus soja
- 1 msk sesamolja
- 1 bit rättika, finstrimlad
- ½ morot, finstrimlad
- 1 tsk finriven ingefära
- ½ röd chilifrukt, finhackad
- ½ lime, pressad saft
- 1 tsk socker
- 2 liter neutral olja till fritering
- 4 rispapper
- Rostade sesamfrön, gärna svarta Sojamajonnäs
- 1 dl majonnäs
- 1 msk soja
Gör så här
Dela laxen i småbitar. Blanda med soja och sesamolja, täck över och ställ in i kylen.
Blanda rättika, morot, ingefära, chili, lime och socker.
Hetta upp oljan i en rejäl kastrull med tjock botten. Fritera ett rispapper i taget i ca 20-30 sekunder. Låt svalna på plåt med hushållspapper.Bryt i mindre bitar.
Sojamajonnäs: Blanda majonnäs med soja i en skål.
Lägg ut bitar av friterat rispapper på ett fat och klicka på majonnäs. Toppa med grönsaker och lax samt sesamfrön.