Läcker laxsashimi

Laxsashimi med sojamajonnäs som du serverar på friterat rispapper blir ett festligt tilltugg till nyår.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g skinn- och benfri laxfilé
  • 2 msk ljus soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 bit rättika, finstrimlad
  • ½ morot, finstrimlad
  • 1 tsk finriven ingefära
  • ½ röd chilifrukt, finhackad
  • ½ lime, pressad saft
  • 1 tsk socker
  • 2 liter neutral olja till fritering
  • 4 rispapper
  • Rostade sesamfrön, gärna svarta
  • Sojamajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk soja

Gör så här

1

Dela laxen i småbitar. Blanda med soja och sesamolja, täck över och ställ in i kylen.

2

Blanda rättika, morot, ingefära, chili, lime och socker.

3

Hetta upp oljan i en rejäl kastrull med tjock botten. Fritera ett rispapper i taget i ca 20-30 sekunder. Låt svalna på plåt med hushållspapper.Bryt i mindre bitar.

4

Sojamajonnäs: Blanda majonnäs med soja i en skål.

5

Lägg ut bitar av friterat rispapper på ett fat och klicka på majonnäs. Toppa med grönsaker och lax samt sesamfrön.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top