Du behöver
- 100 g smör
- ½ g saffran
- ½ dl mjölk
- 3 ägg
- 2 ½ dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 ½ tsk bakpulver
- 2 päron Smul
- 1 ½ dl vetemjöl
- 75 g smör, rumsvarmt
- ½ dl strösocker
- ½ tsk mald ingefära
- ½ tsk vaniljsocker
- 2 krm bakpulver Ugn
- 200°
Gör så här
Smält smöret med saffranet i en kastrull. Dra från värmen och häll i mjölken.
Smul: Blanda mjöl, smör, socker, ingefära, vaniljsocker och bakpulver till ett jämnt smul.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i äggsmeten tillsammans med smörblandningen.
Lägg ett bakplåtspapper i en form, 24 x 32 cm. Häll i smeten. Skala päronen, skär dem i tunna klyftor och lägg dem över smeten. Strö över smulet.
Grädda mitt i ugnen i 40 minuter. Låt svalna och skär i rutor.