Rotfruktssoppa med äppelchips

Vill du bjuda på något lite extra matigt till glöggkalaset är rotfruktssoppan en perfekt rätt att trolla fram.


6-8 bufféportioner

Du behöver

  • 700 g morötter
  • 1 kålrot, ca 300 g
  • 1 stor gul lök
  • 1 äpple, ca 100 g
  • 3–4 msk rapsolja
  • 2 buljongtärningar, t ex hönsbuljong
  • Ca 1 ¼ liter kokande vatten
  • Flingsalt
  • Servering
  • Nymalen svartpeppar
  • Örter
  • Äppelchips

Gör så här

1

Skala morötter, kålrot och lök. Hacka grönsakerna. Skala, skärna ur och tärna äpplet.

2

Hetta upp oljan i en soppgryta. Lägg i grönsaker och äpple, fräs ca 5 minuter. Tillsätt smulade buljongtärningar och fräs under omrörning ca 1 minut. Tillsätt hälften av vattnet. Koka upp och sjud soppan under lock, tills allt är mjukt, ca 25 minuter.

3

Ta soppgrytan från värmen. Finfördela soppan med stavmixer direkt i grytan. Späd soppan i omgångar med resten av vattnet till önskad konsistens, koka upp och sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt.

4

Servering: Fördela soppan i serveringskoppar eller skålar. Peppra, garnera med örter och servera med äppelchips.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top