Frasig ostpaj 

En ljuvlig och frasig ostpaj som toppas med fikon grönkål.


8–10 bitar

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör, kylskåpskallt
  • 1 stort ägg, kylskåpskallt
  • Fyllning
  • 3 stora ägg
  • 150 g riven gratängost
  • 50 g riven Västerbottensost
  • 3 dl vispgrädde
  • ¼ tsk salt
  • Servering
  • 1 fikon
  • 1 dl finhackade grönkålsblad
  • ½ tsk olivolja
  • Ugn
  • 200°

Gör så här

1

Mixa ihop mjöl och fintärnat smör i matberedare monterad med en kniv till en smulig massa. Tillsätt ägget och kör tills det formas en degboll. Tryck ut degen i en springform, ca 22 cm i diameter. Ställ kallt ca 30 minuter.

2

Vispa ihop ingredienserna till fyllningen och häll i pajskalet. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 40 minuter, eller tills fyllningen stannat och pajen fått fin färg. Ta ut och låt pajen vila ca 1 timme.

3

Servering: Skär pajen i snibbar. Skär fikon i smala klyftor. Blanda kålen med oljan. Fördela garneringen över pajen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top