Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 150 g smör, kylskåpskallt
- 1 stort ägg, kylskåpskallt Fyllning
- 3 stora ägg
- 150 g riven gratängost
- 50 g riven Västerbottensost
- 3 dl vispgrädde
- ¼ tsk salt Servering
- 1 fikon
- 1 dl finhackade grönkålsblad
- ½ tsk olivolja Ugn
- 200°
Gör så här
Mixa ihop mjöl och fintärnat smör i matberedare monterad med en kniv till en smulig massa. Tillsätt ägget och kör tills det formas en degboll. Tryck ut degen i en springform, ca 22 cm i diameter. Ställ kallt ca 30 minuter.
Vispa ihop ingredienserna till fyllningen och häll i pajskalet. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 40 minuter, eller tills fyllningen stannat och pajen fått fin färg. Ta ut och låt pajen vila ca 1 timme.
Servering: Skär pajen i snibbar. Skär fikon i smala klyftor. Blanda kålen med oljan. Fördela garneringen över pajen.