Färs- och zucchinipaj med smördegsgaller

Den här smakrika färs- och zucchinipajen är bakad med både pajdeg och smördeg.


6 bitar

Du behöver

  • 1 liten zucchini, ca 250 g
  • 1 gul lök
  • 3–4 msk olja
  • 450 g köttfärs
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Nymalen svartpeppar
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • 3 dl gratängost
  • Salt
  • 1 förp pajdeg
  • 1 förp smördeg
  • Garnering
  • 1 äggula
  • 1 tsk vatten
  • Flingsalt
  • Rostade eller färska cocktailtomater
  • Ugn
  • 200°

Gör så här

1

Ansa och skär zucchini i små tärningar. Skala och hacka löken. Fräs det hackade i hälften av oljan ca 5 minuter. Ta upp på en tallrik.

2

Fräs färsen i resten av oljan tills den fått fin färg, rör om då och då. Smula ner buljongtärningen och fräs ca 1 minut. Smaka av med peppar. Låt svalna.

3

Vispa ihop ägg, grädde och ost i en stor bunke. Smaka av med salt. Vänd ner lök, zucchini och färs.

4

Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter, så att den kommer ut på kanten. Lägg och bred ut fyllningen. Rulla ut smördegen och skär den i 8–10 ca 1,5 cm breda remsor.

5

Garnering: Lägg remsorna som ett galler över pajen (du kan också göra pajen utan galler). Pensla gallret med gulan blandad med vatten. Smula över flingsalt. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 45 minuter. Toppa med tomater.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top