Du behöver
- 1 liten zucchini, ca 250 g
- 1 gul lök
- 3–4 msk olja
- 450 g köttfärs
- 1 hönsbuljongtärning
- Nymalen svartpeppar
- 3 ägg
- 3 dl grädde
- 3 dl gratängost
- Salt
- 1 förp pajdeg
- 1 förp smördeg Garnering
- 1 äggula
- 1 tsk vatten
- Flingsalt
- Rostade eller färska cocktailtomater Ugn
- 200°
Gör så här
Ansa och skär zucchini i små tärningar. Skala och hacka löken. Fräs det hackade i hälften av oljan ca 5 minuter. Ta upp på en tallrik.
Fräs färsen i resten av oljan tills den fått fin färg, rör om då och då. Smula ner buljongtärningen och fräs ca 1 minut. Smaka av med peppar. Låt svalna.
Vispa ihop ägg, grädde och ost i en stor bunke. Smaka av med salt. Vänd ner lök, zucchini och färs.
Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter, så att den kommer ut på kanten. Lägg och bred ut fyllningen. Rulla ut smördegen och skär den i 8–10 ca 1,5 cm breda remsor.
Garnering: Lägg remsorna som ett galler över pajen (du kan också göra pajen utan galler). Pensla gallret med gulan blandad med vatten. Smula över flingsalt. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 45 minuter. Toppa med tomater.