Kycklinggratäng med skinka – gott läsarrecept

I den här gratängen blir kycklingen saftig och god, och smakerna av senap, persilja och rökt skinka gör rätten komplett. Recept av vår läsare Monica, här tillagat av Kerstin Svensson.


4 portioner

Skicka in ditt allra bästa recept!

Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.

Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.

Vinn vacker duk!

Publicerade recept får en vacker blå/vit duk i paisley-mönster, värde 300 kr.

Du behöver

  • 500–600 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
  • ½ tsk salt
  • 1–2 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 75 g rökt skinka
  • 3 msk hackad persilja
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 ½ tsk fransk senap
  • 3 dl riven lagrad ost
  • Servering
  • Pressad potatis eller ris
  • Sallad
  • Ugn
  • 225°

Gör så här

1

Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn den i smör. Lägg över den i en form, koka ur stekpannan med ½ dl vatten och häll över kycklingen.

2

Hacka skinkan och blanda med persilja, crème fraiche, senap och ost och bred röran över kycklingen.

3

Gratinera i ugnen i cirka 30 minuter tills kycklingen är klar.

4

Servera med pressad potatis eller ris och sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top