Skicka in ditt allra bästa recept!
Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.
Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.
Vinn vacker duk!
Publicerade recept får en vacker blå/vit duk i paisley-mönster, värde 300 kr.
Du behöver
- 500–600 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
- ½ tsk salt
- 1–2 krm grovmalen svartpeppar
- 2 msk smör
- 75 g rökt skinka
- 3 msk hackad persilja
- 3 dl crème fraiche
- 1 ½ tsk fransk senap
- 3 dl riven lagrad ost Servering
- Pressad potatis eller ris
- Sallad Ugn
- 225°
Gör så här
Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn den i smör. Lägg över den i en form, koka ur stekpannan med ½ dl vatten och häll över kycklingen.
Hacka skinkan och blanda med persilja, crème fraiche, senap och ost och bred röran över kycklingen.
Gratinera i ugnen i cirka 30 minuter tills kycklingen är klar.
Servera med pressad potatis eller ris och sallad.