Du behöver
- 4 kycklingfiléer
- 2 dl kokosmjölk
- 1 lime, saften
- 1 msk currypasta
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msk majsolja Jordnötssås
- 1 msk sojaolja
- 1 msk röd currypasta
- 2 dl kokosmjölk
- 3 msk jordnötssmör
- 1 msk hackade jordnötter
- 1 msk socker
- ½ citron, saften Servering
- Jasminris
Gör så här
Rör samman kokosmjölk, limesaft, currypasta och finhackad vitlök i en skål till marinaden.
Skär kycklingen i lagom stora strimlor och lägg kycklingfiléerna i marinaden i ca 30 minuter i rumstemperatur.
Jordnötssås: Värm oljan i en liten kastrull och tillsätt currypastan. När currypastan har smält (var försiktig så att den inte bränns), tillsätt kokosmjölken och koka upp. Låt såsen sjuda i ca 10 minuter. Tillsätt jordnötssmör och jordnötter. Ställ kastrullen åt sidan och tillsätt socker och citronsaft.
Trä upp kycklingen på spett och stek dem i en stor, het stekpanna med olja.
Servera med jordnötssås och jasminris.