Sataykyckling med jordnötssås

Bland thaimat är kycklingspett ofta favorit hos både stora och små. Med klassisk jordnötssås till såklart!


4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 lime, saften
  • 1 msk currypasta
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk majsolja
  • Jordnötssås
  • 1 msk sojaolja
  • 1 msk röd currypasta
  • 2 dl kokosmjölk
  • 3 msk jordnötssmör
  • 1 msk hackade jordnötter
  • 1 msk socker
  • ½ citron, saften
  • Servering
  • Jasminris

Gör så här

1

Rör samman kokosmjölk, limesaft, currypasta och finhackad vitlök i en skål till marinaden.

2

Skär kycklingen i lagom stora strimlor och lägg kycklingfiléerna i marinaden i ca 30 minuter i rumstemperatur.

3

Jordnötssås: Värm oljan i en liten kastrull och tillsätt currypastan. När currypastan har smält (var försiktig så att den inte bränns), tillsätt kokosmjölken och koka upp. Låt såsen sjuda i ca 10 minuter. Tillsätt jordnötssmör och jordnötter. Ställ kastrullen åt sidan och tillsätt socker och citronsaft.

4

Trä upp kycklingen på spett och stek dem i en stor, het stekpanna med olja.

5

Servera med jordnötssås och jasminris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top