Ostpaj med rostade cocktailtomater

Den smakrika pajen innehåller både Västerbottensost och feta. Servera den som ensamrätt eller på buffén.

Tillagningstid: Tid 1 timme 45 minuter + 30 minuter i kyl
6–8 bitar

Du behöver

  • 5 dl vetemjöl
  • 200 g tärnat smör, kylskåpskallt
  • 5–6 msk iskallt vatten
  • Rostade tomater
  • 30–35 cocktailtomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk strösocker
  • Fyllning
  • 200 g riven gratängost
  • 100 g riven Västerbottensost
  • 75 g smulad fetaost
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 stora ägg
  • 1/2 tsk salt
  • Garnering
  • flingsalt
  • Färska örter, t ex basilika, oregano, rosmarin

Gör så här

1

Rostade tomater: Dela och lägg tomaterna i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Salta. Strö över socker.

2

Rosta tomaterna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Ta ut och låt kallna.

3

Mixa ihop mjöl och smör i en matberedare monterad med kniv. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en deg.

4

Tryck ut degen i en pajform, ca 20 cm i diameter, så att den kommer ut lite över kanten. Ställ kallt ca 30 minuter.

5

Förgrädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.

6

Fyllning: Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.

7

Fördela hälften av tomaterna i pajskalet. Skeda över ostfyllningen. Toppa med resten av tomaterna.

8

Grädda pajen tills ost- och äggfyllningen stannat och pajen fått fin färg, ca 30–40 minuter.

9

Garnering: Garnera med flingsalt och örter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top