Du behöver
- 5 dl vetemjöl
- 200 g tärnat smör, kylskåpskallt
- 5–6 msk iskallt vatten Rostade tomater
- 30–35 cocktailtomater
- 1 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- 1 tsk strösocker Fyllning
- 200 g riven gratängost
- 100 g riven Västerbottensost
- 75 g smulad fetaost
- 3 dl vispgrädde
- 3 stora ägg
- 1/2 tsk salt Garnering
- flingsalt
- Färska örter, t ex basilika, oregano, rosmarin
Gör så här
Rostade tomater: Dela och lägg tomaterna i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Salta. Strö över socker.
Rosta tomaterna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Ta ut och låt kallna.
Mixa ihop mjöl och smör i en matberedare monterad med kniv. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform, ca 20 cm i diameter, så att den kommer ut lite över kanten. Ställ kallt ca 30 minuter.
Förgrädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.
Fyllning: Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
Fördela hälften av tomaterna i pajskalet. Skeda över ostfyllningen. Toppa med resten av tomaterna.
Grädda pajen tills ost- och äggfyllningen stannat och pajen fått fin färg, ca 30–40 minuter.
Garnering: Garnera med flingsalt och örter.