Du behöver
- 1 isbergssalladshuvud, 300 g
- 1 liten burk krossad ananas, 225 g
- 300 g ost, Port Salut
- 150 g kokt skinka
- 1 gurka, 200 g
- 150 g valnötter
- 2 röda spetspaprikor, 150 g
- 1 äpple
- 2–3 dl majonnäs
- 2–3 dl crème fraiche
Gör så här
Skölj salladen och slunga den torr. Låt den gärna ligga på en stor tallrik och torka. Skär den i små bitar.
Låt ananasen rinna av väl. Skär osten i små tärningar och dela skinkan i små bitar. Tärna gurkan fint.
Grovhacka valnötterna. Kärna ur och tärna paprikan fint. Skala, kärna ur och hacka äpplet fint.
Blanda majonnäs och crème fraiche i en stor skål. Lägg i ananas, ost, skinka, gurka, valnötter, paprika och äpple. Blanda om och vänd sist ner salladen. Servera direkt eller förvara övertäckt i kyl.