Du behöver
- 12,5 g färsk jäst
- 1 1/2 dl mjölk, fingervarmt
- 1/4 tsk salt
- 2 msk socker
- 1 tsk malen kardemumma
- Ca 5 dl vetemjöl + till utbakning
- 4 msk smör, rumsvarmt (60 g) Fyllning
- 100 g färska hallon
- 1 msk vit baksirap
- 1 msk strösocker
- 3 msk smör, rumsvarmt Garnering
- 1/2 ägg, uppvispat
- Pärlsocker
- 1 msk vit baksirap
Gör så här
Smula ner jästen i en bunke, Häll i mjölken. Rör i salt, socker och kardemumma.
Tillsätt hälften av mjölet, arbeta ihop till en deg. Arbeta in smöret i degen. Tillsätt resten av mjölet, 1/2 dl i taget. Arbeta degen i 10 minuter.
Jäs under bakduk i 1 timme.
Fyllning: Mosa samman hallon, sirap och socker.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Forma till en bulle och jäs under bakduk 20 minuter.
Kavla ut till 1 avlång kaka, ca 45 cm x 20 cm. Bred smöret över kakan. Klicka över mosade hallon. Rulla ihop från kortsidan som en rulltårta och lägg med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper.
Dela rullen längs med i två avlånga bitar med kniv. Sno bitarna, med snittsidan upp, ganska löst med varandra
Garnering: Pensla med ägg. Strö över pärlsocker. Jäs utan bakduk i ca 30 minuter.
Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Ringla över sirapen.