Kyckling- & risonisallad med melon

Både vackert och gott! Risonipasta med grillad kyckling, melon och feta.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Tips till matlagningen

  • Risoni är en bra pastaform att göra sallad på. Använd grillad kyckling så går matlagningen på bara några minuter.
  • Rosta solroskärnorna själv! Stek naturella solroskärnor i lite rapsolja i en stekpanna i några minuter.

Du behöver

  • 200 g risoni
  • 2 msk olivolja
  • Finrivet skal från 1 citron
  • ½ dl finhackad färsk mynta
  • Salt
  • 1 liten grillad kyckling
  • 500 g melon
  • Knappt 50 g bladspenat
  • 100 g fetaost eller salladsost
  • Rostade solroskärnor
  • Avokadoröra
  • 2 avokado
  • 1 msk pressad citron
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk finhackad mynta
  • 1 krm stött rosépeppar
  • Salt

Gör så här

1

Koka risonin enligt anvisningen på förpackningen. Skölj risonin hastigt i kallt vatten och låt den svalna helt.

2

Lägg risoni, olivolja, citronskal och mynta i en bunke. Blanda och smaka av med lite salt. Bred ut blandningen på ett uppläggningsfat.

3

Rensa kycklingen och dela köttet i tärningar. Skär melonen i tärningar.

4

Fördela kycklingkött, melon, bladspenat och smulad fetaost ovanpå. Strö rikligt med solroskärnor ovanpå.

5

Avokadoröra: Mosa avokadon i en djup tallrik. Tillsätt citron, gräddfil, mynta och rosépeppar. Smaka av med salt och blanda.

6

Servera risonisalladen med avokadoröran.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top