Tips till matlagningen
- Risoni är en bra pastaform att göra sallad på. Använd grillad kyckling så går matlagningen på bara några minuter.
- Rosta solroskärnorna själv! Stek naturella solroskärnor i lite rapsolja i en stekpanna i några minuter.
Du behöver
- 200 g risoni
- 2 msk olivolja
- Finrivet skal från 1 citron
- ½ dl finhackad färsk mynta
- Salt
- 1 liten grillad kyckling
- 500 g melon
- Knappt 50 g bladspenat
- 100 g fetaost eller salladsost
- Rostade solroskärnor Avokadoröra
- 2 avokado
- 1 msk pressad citron
- 1 dl gräddfil
- 2 msk finhackad mynta
- 1 krm stött rosépeppar
- Salt
Gör så här
Koka risonin enligt anvisningen på förpackningen. Skölj risonin hastigt i kallt vatten och låt den svalna helt.
Lägg risoni, olivolja, citronskal och mynta i en bunke. Blanda och smaka av med lite salt. Bred ut blandningen på ett uppläggningsfat.
Rensa kycklingen och dela köttet i tärningar. Skär melonen i tärningar.
Fördela kycklingkött, melon, bladspenat och smulad fetaost ovanpå. Strö rikligt med solroskärnor ovanpå.
Avokadoröra: Mosa avokadon i en djup tallrik. Tillsätt citron, gräddfil, mynta och rosépeppar. Smaka av med salt och blanda.
Servera risonisalladen med avokadoröran.