Du behöver
- 500 g jordgubbar
- 4 ägg
- 2 dl florsocker
- 4 dl vispgrädde
- 25 g hackad ljus choklad Garnering
- Jordgubbar
- Ätliga blommor
Gör så här
Ansa och mixa jordgubbarna grovt. Ta undan 1 msk mixade jordgubbar.
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa samman äggvitorna till ett hårt skum.
Tillsätt halva mängden florsocker och vispa lite till. Vispa samman äggulorna med resterande mängd florsocker. Vispa grädden.
Blanda ner de mixade jordgubbarna i ägguleblandningen. Vänd försiktigt ner grädden och därefter äggvitorna.
Fördela blandningen i en låg form, ca 20 x 30 cm. Strö över hackad choklad och ringla över den sista matskeden med mixade jordgubbar.
Frys in i minst 3 timmar, gärna över natten.
Garnering: Ta fram formen ca 15 minuter före servering. Garnera med jordgubbar och ätliga blommor och servera.