Semifreddo med jordgubbar

Nästan som glass – men ändå inte. Perfekt att göra om du saknar glassmaskin!


6 portioner

Du behöver

  • 500 g jordgubbar
  • 4 ägg
  • 2 dl florsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 25 g hackad ljus choklad
  • Garnering
  • Jordgubbar
  • Ätliga blommor

Gör så här

1

Ansa och mixa jordgubbarna grovt. Ta undan 1 msk mixade jordgubbar.

2

Dela äggen i gulor och vitor. Vispa samman äggvitorna till ett hårt skum.

3

Tillsätt halva mängden florsocker och vispa lite till. Vispa samman äggulorna med resterande mängd florsocker. Vispa grädden.

4

Blanda ner de mixade jordgubbarna i ägguleblandningen. Vänd försiktigt ner grädden och därefter äggvitorna.

5

Fördela blandningen i en låg form, ca 20 x 30 cm. Strö över hackad choklad och ringla över den sista matskeden med mixade jordgubbar.

6

Frys in i minst 3 timmar, gärna över natten.

7

Garnering: Ta fram formen ca 15 minuter före servering. Garnera med jordgubbar och ätliga blommor och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top