Du behöver
- 2 paket Ballerinakex à 190 g, original
- 150 g smält smör Fyllning
- 350 g färskost
- 1 dl råsocker
- 3 ägg
- 150 g dulce de leche
- ½ tsk vaniljpulver Garnering
- ½ l jordgubbar
- 1 dl hallon
- 1 dl blåbär
- Röda och vita vinbär
- Ätbara blommor
- Florsocker
Gör så här
Smält smöret. Mixa kakorna i en matberedare så att de blir helt finfördelade. Tillsätt smöret och kör samman allt.
Fördela blandningen i en smord springform med avtagbar kant, 24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett smort bakplåtspapper i botten. Låt vila svalt.
Fyllning: Vispa samman färskost och råsocker och tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt dulche de leche och vaniljpulver. Rör om.
Fördela smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35–40 minuter. Ta ut och låt svalna.
Garnera med bär och blommor. Sikta över lite florsocker vid serveringen.