Kolacheesecake med botten av Ballerinakex

Den här kakan har allt – kola, bär och en botten av Ballerinakex.


8-10 bitar

Du behöver

  • 2 paket Ballerinakex à 190 g, original
  • 150 g smält smör
  • Fyllning
  • 350 g färskost
  • 1 dl råsocker
  • 3 ägg
  • 150 g dulce de leche
  • ½ tsk vaniljpulver
  • Garnering
  • ½ l jordgubbar
  • 1 dl hallon
  • 1 dl blåbär
  • Röda och vita vinbär
  • Ätbara blommor
  • Florsocker

Gör så här

1

Smält smöret. Mixa kakorna i en matberedare så att de blir helt finfördelade. Tillsätt smöret och kör samman allt.

2

Fördela blandningen i en smord springform med avtagbar kant, 24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett smort bakplåtspapper i botten. Låt vila svalt.

3

Fyllning: Vispa samman färskost och råsocker och tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt dulche de leche och vaniljpulver. Rör om.

4

Fördela smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35–40 minuter. Ta ut och låt svalna.

5

Garnera med bär och blommor. Sikta över lite florsocker vid serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top