Du behöver
- 500 g färskpotatis
- 4 ägg
- 1 huvudsallad
- 1 bunt rädisor
- 150 g sockerärtor
- ½ gurka
- 2 tomater
- 100 g parmaskinka
- 2 msk gröna oliver
- 2 msk grovhackade örter, t ex basilika eller persilja Dijondressing
- 2 dl crème fraiche
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk citronsaft
- Salt, svartpeppar Servering
- Bröd
Gör så här
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt ånga av.
Koka äggen i 6 minuter och låt kallna. Skala och dela i klyftor.
Plocka och skölj salladen, dela i grova bitar.
Skölj och skär rädisorna i tunna skivor. Dela sockerärtorna i två delar på längden.
Skär gurkan i tunna skivor och dela tomaterna i mindre bitar.
Dela potatisen i mindre bitar och varva den med alla goda grönsaker. Toppa med ägg, skinka, oliver och hackade örter.
Dijondressing: Blanda samman alla ingredienser till dressingen i en skål.
Servera dressingen till salladen, gärna tillsammans med ett gott bröd.