Sommarsallad med parmaskinka

Sallad med färskpotatis, söta tomater och kokta ägg toppad med en krämig och lite pepprig dressing.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g färskpotatis
  • 4 ägg
  • 1 huvudsallad
  • 1 bunt rädisor
  • 150 g sockerärtor
  • ½ gurka
  • 2 tomater
  • 100 g parmaskinka
  • 2 msk gröna oliver
  • 2 msk grovhackade örter, t ex basilika eller persilja
  • Dijondressing
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk citronsaft
  • Salt, svartpeppar
  • Servering
  • Bröd

Gör så här

1

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt ånga av.

2

Koka äggen i 6 minuter och låt kallna. Skala och dela i klyftor.

3

Plocka och skölj salladen, dela i grova bitar.

4

Skölj och skär rädisorna i tunna skivor. Dela sockerärtorna i två delar på längden.

5

Skär gurkan i tunna skivor och dela tomaterna i mindre bitar.

6

Dela potatisen i mindre bitar och varva den med alla goda grönsaker. Toppa med ägg, skinka, oliver och hackade örter.

7

Dijondressing: Blanda samman alla ingredienser till dressingen i en skål.

8

Servera dressingen till salladen, gärna tillsammans med ett gott bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top