Du behöver
- Smör till formarna
- 12 ägg, rumstempererade
- 480 g socker (5,3 dl)
- 480 g vetemjöl (8 dl)
- 3 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 citron, finrivet skal Fyllning
- 6 dl vispgrädde
- 4 msk strösocker
- 1 dl apelsinjuice Garnering
- Färska bär, t ex jordgubbar, hallon, blåbär och vinbär
- Florsocker Tillbehör
- Formar: 26 cm, 20 cm och 12 cm
Gör så här
Smörj formarna ordentligt med smör.
Vispa äggen med sockret tills blandningen blir luftig och porös.
Blanda mjölet med bakpulvret och vaniljsockret. Vänd ner tillsammans med citronskalet i äggblandningen med hjälp av en slickepott.
Fördela smeten i de tre formarna. Grädda längst ner i ugnen på 175 grader varmluft i 30–35 minuter. Den minsta formen behöver lite mindre tid än de större. Känn med provsticka! Låt bottnarna svalna i formarna.
Stjälp försiktigt upp bottnarna och skär varje i två delar med hjälp av en kniv.
Fyllning: Vispa grädden tillsammans med sockret. Tillsätt ev lite vaniljsocker.
Stänk några matskedar apelsinjuice över varje botten. Fyll med grädden mellan alla lager och lägg bottnarna ovanpå varandra med den största längst ner.
Garnera med massor av färska bär och sikta över florsocker.