Du behöver
- 500 g lammfärs
- 1 litet knippe mynta
- 1 msk krossade spiskumminfrön
- 1 msk chiliflakes
- Salt och peppar
- 2 msk olivolja
- 100 g fetaost
- 4 tomater
- 1 gurka
- Blandad sallad
- 1 rödlök
- 4 msk soltorkade oliver
- 4 hamburgerbröd Dressing
- 2 dl grekisk yoghurt
- 1 msk torkad oregano
- 1 msk chiliflakes
- 1 msk krossade kumminfrön
Gör så här
Lägg lammfärsen i en skål. Finhacka myntan. Blanda färs, mynta, spiskummin, chiliflakes, salt och peppar.
Forma färsen till fyra biffar. Grilla biffarna i ca 4 minuter på varje sida i en stekpanna eller på grillen.
Dressing: Blanda yoghurten med kryddorna.
Skiva fetaosten. Skiva tomaterna och gurkan. Skölj salladen och klappa den torr. Skala rödlöken och skär den i tunna ringar.
Värm hamburgerbröden i ugnen tills de är lagom krispiga.
Bred yoghurtdressing på hamburgerbröden. Lägg ihop burgaren med sallad, gurka, fetaost, kött, tomat och oliver.