Lammfärsburgare med Medelhavssmaker

Gör en burgare med härlig Medelhavssmak!


4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 litet knippe mynta
  • 1 msk krossade spiskumminfrön
  • 1 msk chiliflakes
  • Salt och peppar
  • 2 msk olivolja
  • 100 g fetaost
  • 4 tomater
  • 1 gurka
  • Blandad sallad
  • 1 rödlök
  • 4 msk soltorkade oliver
  • 4 hamburgerbröd
  • Dressing
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk chiliflakes
  • 1 msk krossade kumminfrön

Gör så här

1

Lägg lammfärsen i en skål. Finhacka myntan. Blanda färs, mynta, spiskummin, chiliflakes, salt och peppar.

2

Forma färsen till fyra biffar. Grilla biffarna i ca 4 minuter på varje sida i en stekpanna eller på grillen.

3

Dressing: Blanda yoghurten med kryddorna.

4

Skiva fetaosten. Skiva tomaterna och gurkan. Skölj salladen och klappa den torr. Skala rödlöken och skär den i tunna ringar.

5

Värm hamburgerbröden i ugnen tills de är lagom krispiga.

6

Bred yoghurtdressing på hamburgerbröden. Lägg ihop burgaren med sallad, gurka, fetaost, kött, tomat och oliver.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top