Fiskburgare med picklad gurka

Fräsch variant av burgare med spätta, picklad gurka och citronmajonnäs.


4 portioner

Du behöver

  • 4 fiskfiléer, t ex spätta eller torsk
  • 1 ägg
  • 200 g ströbröd, gärna panko
  • Salt och peppar
  • 4 hamburgerbröd
  • 100 g salladsblad
  • Picklad gurka
  • 1 gurka
  • 2 msk socker
  • 1 msk salt
  • 2 dl buljongvinäger
  • Nymald peppar
  • Citronmajonnäs
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk grov senap
  • 1 citron

Gör så här

1

Picklad gurka: Skölj gurkan och skiva den tunt. Lägg gurkskivorna i en skål. Tillsätt socker och salt. Häll på vinägern och krydda med peppar. Täck över skålen och marinera i 30-40 minuter.

2

Citronmajonnäs: Finhacka dill och gräslök. Lägg majonnäsen i en skål och tillsätt örter och senap. Skölj citronen, riv skalet fint och sätt åt sidan. Pressa ner saften av ½ citron i majonnäsen, rör ihop. Smaka av med salt och peppar.

3

Klappa fiskfiléerna torra. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Lägg ströbrödet i en annan djup tallrik och tillsätt citronskal, salt och peppar. Doppa fiskfiléerna först i ägget och sedan i ströbrödet.

4

Grilla eller stek fisken i 2 minuter på varje sida på hög värme.

5

Värm hamburgerbröden och pensla dem med citronmajonnäs. Lägg på salladsbladen och därefter fisken. Toppa med picklad gurka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top