Du behöver
- 4 fiskfiléer, t ex spätta eller torsk
- 1 ägg
- 200 g ströbröd, gärna panko
- Salt och peppar
- 4 hamburgerbröd
- 100 g salladsblad Picklad gurka
- 1 gurka
- 2 msk socker
- 1 msk salt
- 2 dl buljongvinäger
- Nymald peppar Citronmajonnäs
- 1 knippe dill
- 1 knippe gräslök
- 2 dl majonnäs
- 1 msk grov senap
- 1 citron
Gör så här
Picklad gurka: Skölj gurkan och skiva den tunt. Lägg gurkskivorna i en skål. Tillsätt socker och salt. Häll på vinägern och krydda med peppar. Täck över skålen och marinera i 30-40 minuter.
Citronmajonnäs: Finhacka dill och gräslök. Lägg majonnäsen i en skål och tillsätt örter och senap. Skölj citronen, riv skalet fint och sätt åt sidan. Pressa ner saften av ½ citron i majonnäsen, rör ihop. Smaka av med salt och peppar.
Klappa fiskfiléerna torra. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Lägg ströbrödet i en annan djup tallrik och tillsätt citronskal, salt och peppar. Doppa fiskfiléerna först i ägget och sedan i ströbrödet.
Grilla eller stek fisken i 2 minuter på varje sida på hög värme.
Värm hamburgerbröden och pensla dem med citronmajonnäs. Lägg på salladsbladen och därefter fisken. Toppa med picklad gurka.