Du behöver
- 250 g skivad rabarber
- ¾ dl strösocker
- 1 tsk potatismjöl
- 500 g mascarpone
- 1 msk vaniljsocker
- Rivet skal av 1 citron
- 4 tjocka skivor sockerkaka
- 4 msk rabarber-, citrus- eller mandellikör
- Ca 3 dl skivade jordgubbar Garnering
- Rostade mandelspån
- Jordgubbar
Gör så här
Sjud rabarber och socker på svag värme under lock tills det smält samman, i ca 5 minuter.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Blanda i redningen, koka upp och ta kastrullen från värmen. Låt kompotten kallna.
Blanda mascarpone, vaniljsocker och citronskal.
Ta fram fyra höga glas. Dela sockerkaksskivorna på mitten. Lägg en bit kaka i varje och droppa över hälften av likören.
Varva därefter rumsvarm ostkräm, rabarberkompott, jordgubbar och sockerkaka med likör på. Avsluta med ostkräm.
Toppa med mandelspån och delade jordgubbar. Servera genast.