Rabarbertiramisù i glas

Sommardessert med inspiration från den italienska klassikern Tiramisù.


4 portioner

Du behöver

  • 250 g skivad rabarber
  • ¾ dl strösocker
  • 1 tsk potatismjöl
  • 500 g mascarpone
  • 1 msk vaniljsocker
  • Rivet skal av 1 citron
  • 4 tjocka skivor sockerkaka
  • 4 msk rabarber-, citrus- eller mandellikör
  • Ca 3 dl skivade jordgubbar
  • Garnering
  • Rostade mandelspån
  • Jordgubbar

Gör så här

1

Sjud rabarber och socker på svag värme under lock tills det smält samman, i ca 5 minuter.

2

Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Blanda i redningen, koka upp och ta kastrullen från värmen. Låt kompotten kallna.

3

Blanda mascarpone, vaniljsocker och citronskal.

4

Ta fram fyra höga glas. Dela sockerkaksskivorna på mitten. Lägg en bit kaka i varje och droppa över hälften av likören.

5

Varva därefter rumsvarm ostkräm, rabarberkompott, jordgubbar och sockerkaka med likör på. Avsluta med ostkräm.

6

Toppa med mandelspån och delade jordgubbar. Servera genast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top