Biff tagliata med rostade tomater

Saftigt grillat nötkött på en bädd av rucola, toppat med cocktailtomater, parmesan och pinjenötter.


4 portioner

Du behöver

  • 250 g cocktailtomater, gärna på kvist
  • 1 + 3-4 msk olivolja
  • 2 tjockare skivor entrecôte à ca 250 g vardera
  • Flingsalt, nymald peppar
  • 65 g rucola
  • 2 msk balsamvinäger
  • Ca 2 dl hyvlad parmesanost
  • ½ dl rostade pinjenötter
  • Rostad färskpotatis
  • Ca 750 g färskpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • Flingsalt
  • Vitlöksyoghurt
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk olivolja
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • Salt, nymald peppar

Gör så här

1

Lägg tomaterna i en ugnsfast form och ringla över 1 msk olivolja. Rosta mitt ugnen i 150 grader i ca 1 timme.

2

Stek köttet i 150 grader tills innertemperaturen är 57 grader för rosa kött. Krydda med salt och nymald peppar.

3

Vira in köttet i aluminiumfolie och låt vila några minuter innan det skärs upp.

4

Lägg salladen på ett stort fat eller en skärbräda. Skär köttet i skivor och fördela över salladen tillsammans med tomaterna. Ringla över 3-4 msk olivolja och balsamvinäger. Krydda med salt och peppar.

5

Strö parmesan och nötter över salladen. Servera med rostad potatis och vitlöks- yoghurt.

6

Rostad färskpotatis: Tvätta och dela potatisen. Blanda potatis, olivolja, timjan och salt i en ugnsfast form. Rosta mitt i ugnen i 225 grader tills potatisen har fin färg och är mjuk, ca 25 minuter.

7

Vitlöksyoghurt: Blanda samman ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top