Rom- och örtsill

Enklare blir det inte! Den krämiga rom- och örtsillen görs på 5-minuterssill.


6 bufféportioner

I receptet till Rom- och örtsill i Icakuriren nr 25 saknas dessvärre en ingrediens. Det ska vara en burk (75-80g) stenbitsrom med, och rommen ska blandas ned i såsen samtidigt som den hackade rödlöken. Vi ber om ursäkt för misstaget. Här nedan är receptet i sin helhet!

Du behöver

  • 2 förpackningar 5-minuterssill à ca 400 g
  • 1 rödlök
  • Romsås
  • En burk stenbitsrom (75-80g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk hummerfond
  • ½ dl hackad dill
  • 3 msk klippt gräslök
  • Servering
  • Bröd
  • Lagrad ost, t ex Västerbottenost

Gör så här

1

Skölj av sillen. Låt ­rinna av och dela den i ca 1 cm stora, sneda bitar.

2

Romsås: Blanda samman crème fraiche, majonnäs, hummerfond, dill och gräslök.

3

Skala och finhacka rödlöken. Vänd ner den och stenbitsrommen i ­såsen.

4

Vänd ner sillbitarna i rom­såsen. Rör om försiktigt. Häll upp i en väl rengjord glasburk och förvara svalt fram till servering.

5

Servera med bröd och lagrad ost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top