Tomat- och chilisill

Gör en klar tomat- och chilisill för ny, fräsch smak på sillbordet!

Tillagningstid: 20 minuter + marinering
6-8 portioner

Du behöver

  • 1 förp femminuterssill, 420 g
  • 200 g mogna tomater
  • 1 liten rödlök
  • 1/2 kruka krusbladig persilja eller basilika
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk chilisås av ketchuptyp
  • 1 krm chiliflingor

Gör så här

1

Låt sillen rinna av och skär den i bitar.

2

Hacka tomaterna fint. Skala och finhacka löken. Hacka örterna.

3

Vispa ihop olivolja, chilisås och chiliflingor i en bunke. Blanda i det hackade. Vänd ner sillen.

4

Häll upp i en burk och låt stå och dra i minst 30 minuter, gärna längre. Toppa gärna med en örtkvist före servering

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top