Kycklingsallad med salsa verde

Sallad med grillad kyckling, grönsaker och en enkel salsa verde-sås.

Tillagningstid: 40 minuter
6-8 portioner

Du behöver

    Salsa verde (grön sås)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl persiljeblad
  • 1/2 dl basilkablad
  • 5-6 msk olivolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1-2 krm nymalen svartpeppar
  • Sallad
  • 1 knippe färsk lök, gärna röd
  • 500 g broccoli, gärna bellaverde
  • 1 knippe späda morötter
  • 2-3 msk olivolja
  • Flingsalt
  • 2-3 grillade kycklingfiléer
  • 3-4 snackgurkor
  • Garnering
  • Färska örter
  • Strimlat skal av 1 citron

Gör så här

1

Salsa verde: Mixa ihop vitlök, persilja och basilika. Rör i olivoljan i omgångar. Smaka av med flingsalt och peppar.

2

Sallad: Ansa och dela löken. Ansa och skär broccolin längs med i mindre bitar. Ansa och skala morötterna, men låt gärna en bit av blasten vara kvar.

3

Blanda grönsakerna med oljan på en plåt med bakpapper. Salta och rosta i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.

4

Skiva kycklingen. Varva grönsaker, kyckling och gurka med salsan på ett serveringsfat.

5

Toppa med färska örter och strimlat citronskal.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top