Du behöver
-
Salsa verde (grön sås)
- 3 vitlöksklyftor
- 1 dl persiljeblad
- 1/2 dl basilkablad
- 5-6 msk olivolja
- 1/2 tsk flingsalt
- 1-2 krm nymalen svartpeppar Sallad
- 1 knippe färsk lök, gärna röd
- 500 g broccoli, gärna bellaverde
- 1 knippe späda morötter
- 2-3 msk olivolja
- Flingsalt
- 2-3 grillade kycklingfiléer
- 3-4 snackgurkor Garnering
- Färska örter
- Strimlat skal av 1 citron
Gör så här
Salsa verde: Mixa ihop vitlök, persilja och basilika. Rör i olivoljan i omgångar. Smaka av med flingsalt och peppar.
Sallad: Ansa och dela löken. Ansa och skär broccolin längs med i mindre bitar. Ansa och skala morötterna, men låt gärna en bit av blasten vara kvar.
Blanda grönsakerna med oljan på en plåt med bakpapper. Salta och rosta i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
Skiva kycklingen. Varva grönsaker, kyckling och gurka med salsan på ett serveringsfat.
Toppa med färska örter och strimlat citronskal.