Du behöver
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 3-4 kristaller av flingsalt
- 50 g smör
- 1 dl mjölk
- 3 ägg
- 2 1/2 dl strösocker Fyllning
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 150 g vitchokladknappar
- 400 g färskost
- 1 msk vaniljsocker
- Ca 350 g jordgubbar, skivade Garnering
- Smultron eller jordgubbar med blommor och blad
Gör så här
Klä en springform, ca 20 cm i diameter, med bakpapper.
Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljpulver i en bunke. Smula i flingsaltet.
Smält smöret. Ta från värmen och blanda ner mjölken.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smörmjölken, den kan vara ljummen. Vänd i mjölblandningen, vänd tills allt blivit väl blandat.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Låt kallna helt och skär i två bottnar med tandad brödkniv.
Fyllning: Koka upp hälften av grädden i en teflonpanna. Dra från värmen, rör i chokladknapparna. Blanda till en slät massa, låt kallna men inte stelna.
Vispa ihop färskost och vaniljsocker. Vispa i den smälta chokladen. Tillsätt resten av grädden, vispa till en kräm.
Lägg ihop bottnarna med krämen och skivade jordgubbar emellan och ovanpå.
Toppa med smultron med blommor och blad.