Du behöver
- 2 salmalaxfiléer, à ca 250 g
- 2 1/2 msk salt
- 1 msk strösocker
- 1 knippe dill
- Nymalen svartpeppar Garnering
- 1/4 gurka, finhackad
- 1/2 msk olivolja
- 1 ask smörgåskrasse
Gör så här
Gnid in laxfiléerna med saltet och sockret. Låt dra i rumstemperatur i 15 minuter.
Lägg ihop laxfiléerna med dill emellan. Slå in fisken i bak- eller smörpapper till ett tätt paket. Lägg paketet i en plastpåse, lägg på ett fat och sätt in i kylen.
Vänd paketet 2-3 gånger under gravningstiden. Häll bort vätskan som bildas, annars blir fisken för salt. Fisken är klar efter 1-2 dygn.
Ta bort dillen och skär fisken i tunna skivor. Lägg upp på ett fat. Peppra.
Toppa med finhackad gurka blandad med olja. Klipp över krassen.