Du behöver
- 50 g jäst för söta degar
- 3 dl mjölk
- 1 ägg
- ¾ dl strösocker
- 1 tsk salt
- 11-12 dl vetemjöl
- 100 g rumsvarmt smör Fyllning
- 150 g rumsvarmt smör
- 1 dl strösocker
- ½ dl vaniljsocker
- 200 g rabarber Pensling
- 1 ägg
- 1/2 msk kallt vatten
- 1 krm salt
- Pärlsocker
Gör så här
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader, häll den över jästen och rör tills jästen lösts upp.
Tillsätt ägg, socker, salt, det mesta av mjölet och smöret i bitar. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Fyllning: Blanda smör, socker och vaniljsocker i en skål. Dela rabarbern i små bitar.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den något. Dela i 2 delar. Kavla ut varje till rektangel, 28 x 35 cm.
Bred hälften av fyllningen över degen. Strö på hälften av rabarberbitarna. Rulla ihop till en rulltårta och skär i 12 jämnstora bitar.
Lägg bullarna i en smord avlång form, 20 x 25 cm. Gör likadant med resten av degen. Låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter.
Pensling: Vispa ihop ägg, vatten och salt. Pensla bullarna och strö på pärlsocker.
Grädda en bit ner i ugnen i 200 grader i 25–30 minuter. Låt bullarna svalna i formen.