Du behöver
- 2 dl mathavre
- 1 burk kikärtor, ca 400 g
- Olivolja
- 1 tsk paprikapulver
- Flingsalt och svartpeppar
- 1 blomkålshuvud, ca 500 g
- 1 rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- 300 g cocktailtomater
- 1 liten bunt bladpersilja
- 1 citron, pressad saft Harissayoghurt
- 2 dl tjock yoghurt
- 1 tsk harissa
Gör så här
Koka mathavren enligt anvisningen på förpackningen.
Häll av spadet från kikärtorna.Låt dem rinna av i ett durkslag. Hetta upp en stekpanna med några matskedar olivolja och rosta kikärtorna i ett par minuter. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Lägg upp i en skål.
Ansa och finhacka blomkålen. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela tomaterna i halvor eller kvartar. Plocka och finhacka persiljan.
Blanda hackad blomkål med lök, vitlök, persilja, citronsaft, rostade kikärtor och mathavre i en skål, Krydda med lite salt och peppar och toppa med tomater.
Harissayoghurt: Blanda yoghurt med harissa och lägg upp i en skål. Servera yoghurten till salladen.