Blomkåls-tabbouleh med kikärtor

Hackad rå blomkål blir ett spännande tillbehör i salladen med mathavre och rostade kikärtor.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl mathavre
  • 1 burk kikärtor, ca 400 g
  • Olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • Flingsalt och svartpeppar
  • 1 blomkålshuvud, ca 500 g
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g cocktailtomater
  • 1 liten bunt bladpersilja
  • 1 citron, pressad saft
  • Harissayoghurt
  • 2 dl tjock yoghurt
  • 1 tsk harissa

Gör så här

1

Koka mathavren enligt anvisningen på förpackningen.

2

Häll av spadet från kikärtorna.Låt dem rinna av i ett durkslag. Hetta upp en stekpanna med några matskedar olivolja och rosta kikärtorna i ett par minuter. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Lägg upp i en skål.

3

Ansa och finhacka blomkålen. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela tomaterna i halvor eller kvartar. Plocka och finhacka persiljan.

4

Blanda hackad blomkål med lök, vitlök, persilja, citronsaft, rostade kikärtor och mathavre i en skål, Krydda med lite salt och peppar och toppa med tomater.

5

Harissayoghurt: Blanda yoghurt med harissa och lägg upp i en skål. Servera yoghurten till salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top