Du behöver
-
Pajdeg
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl grahamsmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 75 g smör, rumsvarmt
- 1 ½ dl mjölk Fyllning
- 250 g grön sparris
- 100 g sockerärtor
- 75 g salami
- ½ dl hackad gräslök
- 2 dl riven smakrik ost Äggstanning
- 3 ägg
- 2 dl vispgrädde
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- Salt, peppar
Gör så här
Pajdeg: Blanda mjölsorterna och bakpulver i en skål. Finfördela smöret i blandningen och tillsätt mjölken. Arbeta ihop till en deg.
Kavla ut degen och lägg i en pajform, 24 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.
Nagga degen och förgrädda pajskalet i 200 grader i 7 minuter.
Fyllning: Bryt av nedersta biten på sparrisen och släng. Dela sparrisen i bitar och förväll i kokande vatten i 2 minuter. Låt rinna av. Lägg sparrisen i pajskalet.
Ansa och strimla sockerärtorna. Strimla salamin. Lägg ärtor och salami i pajskalet. Strö över gräslök och ost.
Äggstanning: Vispa samman ägg, grädde, vitlök, salt och peppar och häll i pajskalet.
Grädda i 200 grader i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat.