Ostpaj med sparris

Matig paj med både sparris och sockerärtor. Vill du ha en vegetarisk paj kan du skippa salamin.


6 portioner

Du behöver

    Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1 ½ dl mjölk
  • Fyllning
  • 250 g grön sparris
  • 100 g sockerärtor
  • 75 g salami
  • ½ dl hackad gräslök
  • 2 dl riven smakrik ost
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • Salt, peppar

Gör så här

1

Pajdeg: Blanda mjölsorterna och bakpulver i en skål. Finfördela smöret i blandningen och tillsätt mjölken. Arbeta ihop till en deg.

2

Kavla ut degen och lägg i en pajform, 24 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.

3

Nagga degen och förgrädda pajskalet i 200 grader i 7 minuter.

4

Fyllning: Bryt av nedersta biten på sparrisen och släng. Dela sparrisen i bitar och ­förväll i kokande vatten i 2 minuter. Låt rinna av. Lägg sparrisen i pajskalet.

5

Ansa och strimla sockerärtorna. Strimla salamin. Lägg ärtor och salami i pajskalet. Strö över gräslök och ost.

6

Äggstanning: Vispa samman ägg, grädde, vitlök, salt och peppar och häll i pajskalet.

7

Grädda i 200 grader i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top