Du behöver
- 6 ½ dl vetemjöl
- 1 msk strösocker
- ½ tsk salt
- 125 g smör, rumsvarmt
- 25 g jäst
- 2 dl mjölk Fyllning
- 1 ½ dl hasselnötskärnor
- 125 g smör
- 2 msk vetemjöl
- ¾ dl strösocker Pensling
- Ägg
- Hasselnötskärnor
Gör så här
Blanda 6 dl av vetemjölet, socker och salt i en skål. Finfördela smöret i blandningen.
Rör ut jästen i mjölken och blanda ner i mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg och låt jäsa övertäckt i 1 timme.
Fyllning: Rosta hasselnötterna i ugnen 175 grader i 10 minuter. Gnugga av skalet i en handduk.
Hacka nötterna fint. Rör samman hackade nötter, smör, mjöl och socker.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut till en rundel och sporra 6t 8 trekanter.
Lägg en klick fyllning på den breda delen och rulla ihop mot mitten. Lägg gifflarna med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 40 minuter.
Pensla gifflarna med uppvispat ägg och strö på hackade hasselnötter.
Grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca 8 minuter i 250°.