Du behöver
- 1 förp färsk smördeg
- 1 äggula Fyllning
- 1 knippe små späda morötter med blast
- 2 färska lökar
- 2-3 msk olivolja
- färskpressad saft av 1/2 citron
- 1 tsk flingsalt Fetaostkräm
- 200 g färskost, t ex Philadelpfia
- 100 g fetaost
- 2 msk crème fraiche Garnering
- 2 msk flytande honung
- 2 msk rostade nötkärnor, t ex jordnötter eller hasselnötter
- färska örter, t ex timjan eller oregano
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen tillsammans med pappret på ett bakbord. Kavla ut den lätt. Vik över en ca 1 ½ cm bred kant på sidorna över degen.
Lägg smördegen med pappret på en ugnsplåt. Nagga degen med gaffel och pensla med äggulan.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 15-20 minuter eller tills degen är genomgräddad och fått färg. Låt kallna.
Fyllning: Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Skala och ansa morötterna, men låt en bit av blasten vara kvar. Ansa och dela löken på längden. 5 Lägg morötter och lök i en långpanna med bakplåts- papper. Ringla över olja och droppa över citronsaft. Salta och rosta i mitten av ugnen tills grönsakerna är nätt och jämt mjuka, ca 25 minuter. 6 Fetaostkräm Mixa ihop ingredienserna till krämen. Bred den över smördegen. 7 Garnering Toppa med morötter och lök. Ringla över honungen. Toppa med nötter och örter.
Lägg morötter och lök i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olja och droppa över citronsaft. Salta och rosta i mitten av ugnen tills grönsakerna är nätt och jämt mjuka, ca 25 minuter.
Fetaostkräm: Mixa ihop ingredienserna till krämen. Bred den över smördegen.
Toppa med morötter och lök. Ringla över honungen. Toppa med nötter och örter.