Texmex-paj med nachos

Till texmex-pajen har vi använt nachos istället för pajdeg. Servera gärna med tomatsallad, picklad lök och jalapeno.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök, hackad
  • 1 röd paprika, hackad
  • 3 msk olivolja
  • 400 g nöt- eller vegofärs
  • 1/2 påse tacokrydda (ca 15 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 burk kidneybönor, sköljda och avrunna
  • 1 burk majs, avrunna (ca 150 g)
  • 1 förp majschips, ca 100 g
  • 3 dl riven ost
  • Garnering och servering
  • 1 picklad jalapeño, skivad
  • 2-3 msk tärnad avokado
  • Färsk koriander
  • 1 lime i klyftor

Gör så här

1

Fräs lök och paprika i olja ca 3 minuter. Blanda i färsen och fräs den smulig i ca 5 minuter. Blanda i tacokryddan och fräs i ca 1 minut.

2

Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Sjud fyllningen i ca 10 minuter. Tillsätt bönor och majs och skjud i ytterligare ca 10 minuter.

3

Lägg 1/3 del av chipsen i en oljad pajform, ca 22 cm i diameter. Lägg i färsröran. Toppa med osten. Stick in resten av chipsen runt om.

4

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 10-15 minuter, passa noga så att chipsen inte bränns vid.

5

Garnera med jalapeño, avokado och koriander. Servera med limeklyftor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top