Du behöver
- 1 gul lök, hackad
- 1 röd paprika, hackad
- 3 msk olivolja
- 400 g nöt- eller vegofärs
- 1/2 påse tacokrydda (ca 15 g)
- 2 msk tomatpuré
- 400 g krossade tomater
- 1 burk kidneybönor, sköljda och avrunna
- 1 burk majs, avrunna (ca 150 g)
- 1 förp majschips, ca 100 g
- 3 dl riven ost Garnering och servering
- 1 picklad jalapeño, skivad
- 2-3 msk tärnad avokado
- Färsk koriander
- 1 lime i klyftor
Gör så här
Fräs lök och paprika i olja ca 3 minuter. Blanda i färsen och fräs den smulig i ca 5 minuter. Blanda i tacokryddan och fräs i ca 1 minut.
Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Sjud fyllningen i ca 10 minuter. Tillsätt bönor och majs och skjud i ytterligare ca 10 minuter.
Lägg 1/3 del av chipsen i en oljad pajform, ca 22 cm i diameter. Lägg i färsröran. Toppa med osten. Stick in resten av chipsen runt om.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 10-15 minuter, passa noga så att chipsen inte bränns vid.
Garnera med jalapeño, avokado och koriander. Servera med limeklyftor.