Tunnbröd med räkröra och omelett

Räkröran passar lika bra till surdegsbröd eller baguette. Toppa gärna med lite extra riven pepparrot!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg räkor med skal, färska eller frysta och tinade
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 msk finriven pepparrot
  • 1 msk citronsaft
  • Salt och svartpeppar
  • 5 ägg
  • 3 msk vatten
  • 1 msk smör
  • 1 bunt rädisor
  • 1 huvudsallad
  • 4 tunnbröd

Gör så här

1

Skala räkorna och lägg i en bunke. Tillsätt majonnäs, gräddfil, hackade örter, finriven pepparrot och citronsaft. Blanda och smaka av med lite salt och peppar.

2

Knäck äggen i en bunke och tillsätt vattnet. Vispa samman lätt med en gaffel och krydda med salt och peppar.

3

Hetta upp smöret i en stekpanna och stek omeletten. Rör med en gaffel tills omeletten stannat. Lägg upp på ett fat att svalna.

4

Skölj och skär rädisorna i skivor. Plocka och skölj salladen, låt rinna av.

5

Dela omeletten i fyra bitar och fördela över tunnbröden tillsammans med sallad och rädisor. Toppa med räkröran och rulla samman.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top