Pita med blomkål och hummus

Vegomackor med krispig blomkål i tunna skivor och krämig hummus.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 blomkål, liten
  • 1 rödlök
  • 150 g fetaost
  • ½ citron, finrivet skal + pressad saft
  • 4 msk olivolja
  • Flingsalt och svartpeppar
  • 4 pitabröd
  • 2 dl hummus
  • 1 dl svarta oliver, urkärnade
  • 2 msk hackad bladpersilja

Gör så här

1

Ansa och dela blomkålen i två delar. Skär i tunna skivor, skär i mindre bitar. Skala och dela löken i två delar och skär i tunna skivor. Dela fetaosten i mindre bitar.

2

Blanda blomkål med rödlök i en bunke och tillsätt finrivet citronskal och -saft. Krydda med lite salt och peppar.

3

Skär en vid öppning i pitabröden och fyll med hummus, blomkålsblandningen, smulad fetaost och oliver. Toppa med hackad persilja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top