Du behöver
- 1 grillad kyckling
- 2 mozzarellaostar, à 125 g
- Ljust bröd, t ex focaccia
- 70 g bladspenat Basilikaolja
- 1 kruka basilika
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk citronsaft
- 1 dl olivolja
- Flingsalt och svartpeppar
Gör så här
Plocka loss kycklingköttet och dela i mindre bitar.
Basilikaolja: Plocka basilikabladen och lägg ner i en mixerkanna. Skala och skiva vitlöken.
Tillsätt vitlök, citronsaft och olivolja i mixerkannan.Mixa till en slät salsa. Krydda med lite salt och peppar.
Skär mozzarellaosten i skivor. Dela brödet i fyra bitar och skär bröden i två delar.
Fyll botten med mozzarella, spenat och kyckling.
Ringla över basilikaoljan och toppa med den övre brödbiten. Tryck ihop bröden och servera med valfria tillbehör.