Focaccia med kyckling och spenat

Saftigt focacciabröd som fyllts med kyckling och mozzarella. Servera gärna med oliver, lättsaltade chips och söta tomater.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 grillad kyckling
  • 2 mozzarellaostar, à 125 g
  • Ljust bröd, t ex focaccia
  • 70 g bladspenat
  • Basilikaolja
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk citronsaft
  • 1 dl olivolja
  • Flingsalt och svartpeppar

Gör så här

1

Plocka loss kycklingköttet och dela i mindre bitar.

2

Basilikaolja: Plocka basilikabladen och lägg ner i en mixerkanna. Skala och skiva vitlöken.

3

Tillsätt vitlök, citronsaft och olivolja i mixerkannan.Mixa till en slät salsa. Krydda med lite salt och peppar.

4

Skär mozzarellaosten i skivor. Dela brödet i fyra bitar och skär bröden i två delar.

5

Fyll botten med mozzarella, spenat och kyckling.

6

Ringla över basilikaoljan och toppa med den övre brödbiten. Tryck ihop bröden och servera med valfria tillbehör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top