Ugnsbakad lax med pestotäcke

Ugnsbakad lax där pesto ger rätten en mustig smak. Servera gärna med sallad och balsamicovinägrett.

Tillagningstid: 20 minuter + ugnstid
4 portioner

Du behöver

  • 1 squash
  • 1 röd paprika
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 matskedar olivolja
  • Salt och svartpeppar
  • 1 deciliter svarta oliver, urkärnade
  • 600 gram laxfilé i portionsbitar, skinn- och benfri
  • 2–3 matskedar pesto
  • Servering
  • Gott surdegsbröd
  • Sallad med vinägrett

Gör så här

1

Dela squashen i grova bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Skär tomaterna i mindre bitar.

2

Skala, dela och skär löken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlöken.

3

Fördela ut alla grönsaker i en ugnsform. Tillsätt olivolja och krydda med salt och peppar. Blanda och baka i ugnen i 200 grader i 15 minuter.

4

Tillsätt oliverna och toppa med lax. Fördela peston över fisken och baka i mitten av ugnen i 200 grader tills fisken är genomstekt, ca 15-20 minuter. Laxens innertemperatur ska vara 58 grader.

5

Servera med bröd och en god sallad med vinägrett.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top