Du behöver
- 4 kycklingfiléer
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 500 gram delikatesspotatis
- 200 gram champinjoner
- 2 matskedar olivolja
- 2 matskedar smör
- 1 tesked torkad timjan
- Salt och svartpeppar
- 2 deciliter grädde
- 1 deciliter vatten
- 1 matsked dijonsenap
- ½ citron, pressad saft och finrivet skal
- 1 deciliter finriven parmesan
- 2 matskedar finhackad bladpersilja
Gör så här
Skär kycklingen i mindre bitar.
Skala och dela löken i två delar och skär i tunna skivor. Skala och skiva vitlöken på samma sätt.
Dela potatisen i små bitar. Rensa och skär svampen i kvartar eller mindre bitar.
Hetta upp en rejäl traktörpanna med hög kant, tillsätt olivolja och smör. Stek löken tills den fått lite färg. Tillsätt vitlöken och fräs i 1 minut.
Tillsätt kycklingen, stek i några minuter. Blanda ner svampen, fräs tills det mesta av vätskan kokat bort.
Tillsätt potatisen. Krydda med timjan, salt och peppar.
Häll grädde och vatten i en bunke. Blanda med dijonsenap, citronskal och -saft.
Tillsätt allt i pannan och låt grytan få ett uppkok. Sjud tills såsen kokat ihop, potatisen är mjuk och kycklingen klar, ca 15 minuter.
Tillsätt finriven parmesan och blanda om. Ta pannan åt sidan och toppa med persilja.