Chilitorsk med pressad potatis

Torsk med grädde och chilisås – allt gott i en form. Pressad potatis smakar bra till.


4 portioner

Du behöver

  • 450 gram fryst torskfilé, tinad
  • ½ purjolök
  • 2 matskedar vetemjöl
  • 3 deciliter matlagningsgrädde
  • ½ deciliter chilisås
  • 2 matskedar hackad dill, fryst
  • Salt och peppar
  • 1 grönsaksbuljong
  • Servering
  • Pressad potatis

Gör så här

1

Dela fisken i mindre bitar och lägg i en smord form. Skölj och skiva purjolöken och strö över fisken.

2

Vispa ihop vetemjöl, grädde, chilisås och dill i en kastrull. Salta och peppra. Smula i buljongtärningen och koka upp under omrörning.

3

Häll såsen över fisken. Täck formen med folie och tillaga i ugnen i 175 grader i 20 minuter.

4

Servera med pressad potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top