Kladdig nutellakaka

En riktig kalaskaka för alla som älskar Nutella!


Ca 10 bitar

Du behöver

  • Smör och ströbröd till formen
  • 150 gram smör
  • 200 gram Nutella
  • 3 ägg
  • 2 ½ deciliter råsocker eller rörsocker
  • 2 matskedar kakao
  • 2 deciliter vetemjöl
  • Garnering
  • Kakao
  • Hyvlad mörk choklad
  • Servering
  • Lättvispad grädde

Gör så här

1

Smörj och bröa en bakform, 24 centimeter i diameter.

2

Smält smöret och ta från värmen. Blanda i Nutella och rör till en jämn smet.

3

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda kakao och vetemjöl och vispa ner. Häll i Nutellasmöret och vispa till en jämn smet. Häll smeten i formen.

4

Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 25 minuter.

5

Pudra över kakao och toppa med hyvlad choklad.

6

Servera med en klick grädde.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top