Du behöver
- 1 ½ deciliter grillad paprika (på burk)
- 5 deciliter crème fraiche med chili- och paprikasmak
- 1 deciliter hackade örter, t ex persilja, timjan och basilika
- 4 fjärilskotletter
- Smör till stekning
- Salt och svartpeppar
- 1 deciliter vatten
- ½ köttbuljongtärning
- 3 deciliter grovhackad spenat
- 1 kryddmått krossad rosépeppar Servering
- Pasta, t ex tagliatelle
- Rostade cocktailtomater
Gör så här
Låt paprikan rinna av och strimla den. Blanda paprikan med crème fraiche och örter.
Fyll kotletterna med paprikaröran och fäst med 2 tandpetare. Det ska bli röra över.
Hetta upp smör i en stekpanna. Stek kotletterna ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra. Ta upp kotletterna och diska av stekpannan.
Tillsätt resten av paprikaröran, vatten och smulad buljongtärning och vispa ut blandningen i stekpannan.
Värm upp såsen och tillsätt spenaten. Koka snabbt i ett par minuter, spenaten ska behålla sin krispighet.
Lägg kotletterna i såsen. Strö över krossad rosépeppar och eventuellt lite örter.
Servera med tagliatelle och rostade tomater.