Tigerkaka med getostkräm

Smörstekt tigerkaka och krämig getost är en supergod kombination!

Tillagningstid: 15 minuter
6 bufféportioner

Du behöver

  • 12–18 små skivor tigerkaka, köpt eller hembakad
  • 2–3 matskedar smör till stekning
  • Getostkräm
  • 200–250 gram bredbar getost, kantfri
  • 1 matsked flytande honung
  • 1 tesked olivolja
  • Ev 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1–1,5 deciliter matlagningsyoghurt eller crème fraiche
  • 2 matskedar finhackade valnötskärnor
  • Timjan
  • Servering
  • Sylt eller marmelad, t.ex. körsbär

Gör så här

1

Getostkräm Vispa ihop ost, honung, olivolja och vitlök. Tillsätt yoghurten och vispa ihop. Toppa med nötter och timjan.

2

Stek kakskivorna i smöret.

3

Servera med getostkrämen och sylt eller marmelad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top