Smördegsstjärnor med skagenröra

Servera goda smördegsstjärnor med skagenröra och extra tillbehör, och låt var och en toppa sin egen stjärna.

Tillagningstid: 50 minuter | Extra tid: 1 timme i kyl
6-9 stjärnor

Du behöver

  • 1 förpackning utkavlad smördeg
  • 1 litet ägg till pensling
  • Skagenröra
  • 250 gram skalade räkor, gärna små
  • 4 matskedar majonnäs
  • 2 matskedar creme fraiche
  • ½ kryddmått salt
  • ½ kryddmått nymalen svartpeppar
  • ½ matsked finhackad lök
  • Servering
  • 2-3 msk finhackad rödlök
  • ½ kruka finhackad dill
  • 100-125 gram forell- eller stenbitsrom
  • 3 citronskivor, skurna i små bitar

Gör så här

1

Rulla ut smördegen. Lägg den tillsammans med pappret på en ugnsplåt. Skär degen i 6-9 lika stora rutor, ca 8 x 8 cm. Ta bort överflödig deg.

2

Skär en skåra från varje hörn in mot mitten, men inte ända in. Vik upp varannan degflik mot mitten tills det bildas en stjärna. Tryck till i mitten. Pensla med ägg.

3

Grädda stjärnorna i mitten av ugnen i 200 grader i ca 12 minuter eller tills degen fått fin färg. Låt svalna.

4

Skagenröra: Hacka stora räkor. Blanda majonnäs och creme fraiche i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Blanda i räkorna.

5

Täck med plastfolie och låt stå i kyl i ca 1 timme. Vänd ner löken inför serveringen.

6

Servera med skagenröra och extra tillbehör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top