Du behöver
- 1 förpackning utkavlad smördeg
- 1 litet ägg till pensling Skagenröra
- 250 gram skalade räkor, gärna små
- 4 matskedar majonnäs
- 2 matskedar creme fraiche
- ½ kryddmått salt
- ½ kryddmått nymalen svartpeppar
- ½ matsked finhackad lök Servering
- 2-3 msk finhackad rödlök
- ½ kruka finhackad dill
- 100-125 gram forell- eller stenbitsrom
- 3 citronskivor, skurna i små bitar
Gör så här
Rulla ut smördegen. Lägg den tillsammans med pappret på en ugnsplåt. Skär degen i 6-9 lika stora rutor, ca 8 x 8 cm. Ta bort överflödig deg.
Skär en skåra från varje hörn in mot mitten, men inte ända in. Vik upp varannan degflik mot mitten tills det bildas en stjärna. Tryck till i mitten. Pensla med ägg.
Grädda stjärnorna i mitten av ugnen i 200 grader i ca 12 minuter eller tills degen fått fin färg. Låt svalna.
Skagenröra: Hacka stora räkor. Blanda majonnäs och creme fraiche i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Blanda i räkorna.
Täck med plastfolie och låt stå i kyl i ca 1 timme. Vänd ner löken inför serveringen.
Servera med skagenröra och extra tillbehör.