Kycklingröra med saffran på crostini

Den här ljuvliga, saffransdoftande kycklingröran kan också serveras med ett gott surdegsbröd.

Tillagningstid: 40 minuter + tid i kylskåp
12–18 stycken

Du behöver

  • 2 grillade kycklingfiléer
  • ½ kruka koriander, hackad
  • 12-18 crostini
  • Granatäppelkärnor
  • Färska örter
  • Sås
  • 1½ dl hönsbuljong (på tärning)
  • 0,25 g saffran (½ förp)
  • 1 gul lök, ca 200 gram
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2-3 matskedar olja
  • 100 gram valnötskärnor
  • ½ tesked malen koriander
  • ¼ kryddmått kajennpeppar
  • Flingsalt

Gör så här

1

Dela kycklingen i bitar.

2

Sås: Koka upp buljongen. Blanda i saffran och sjud i ca 1 minut. Sila.

3

Skala och hacka lök och vitlök, fräs dem mjuka i olja.

4

Lägg all lök, valnötskärnor, koriander och kajennpeppar i en matberedare monterad med kniv. Mixa slätt och häll i buljongen lite i taget, kör till en trögflytande konsistens. Smaka av med salt.

5

Häll såsen i en skål. Vänd ner kyckling och koriander. Täck över och ställ i kyl i 4-5 timmar, gärna över natten.

6

Servera röran på crostini och toppa med granatäppelkärnor och örter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top