Du behöver
- 2 grillade kycklingfiléer
- ½ kruka koriander, hackad
- 12-18 crostini
- Granatäppelkärnor
- Färska örter Sås
- 1½ dl hönsbuljong (på tärning)
- 0,25 g saffran (½ förp)
- 1 gul lök, ca 200 gram
- 2 vitlöksklyftor
- 2-3 matskedar olja
- 100 gram valnötskärnor
- ½ tesked malen koriander
- ¼ kryddmått kajennpeppar
- Flingsalt
Gör så här
Dela kycklingen i bitar.
Sås: Koka upp buljongen. Blanda i saffran och sjud i ca 1 minut. Sila.
Skala och hacka lök och vitlök, fräs dem mjuka i olja.
Lägg all lök, valnötskärnor, koriander och kajennpeppar i en matberedare monterad med kniv. Mixa slätt och häll i buljongen lite i taget, kör till en trögflytande konsistens. Smaka av med salt.
Häll såsen i en skål. Vänd ner kyckling och koriander. Täck över och ställ i kyl i 4-5 timmar, gärna över natten.
Servera röran på crostini och toppa med granatäppelkärnor och örter.