Du behöver
- 250 gram digestivekex
- 125 gram smör, smält Fyllning
- 3 matskedar flytande honung
- ½ gram saffran stött med lite socker
- 500 gram färskost, t.ex. Philadelphia
- 2 äggulor
- 1 deciliter vispad grädde
- 1½ deciliter frysta lingon
Gör så här
Mixa kexen till smulor i en matberedare monterad med kniv. Tillsätt smöret och mixa ihop.
Tryck ut degen i en springform, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten. Ställ kallt i 15 minuter.
Värm ugnen till 175 grader. Grädda botten i ca 10 minuter. Låt kallna. Klä formens innerkant med bakplåtspapper eller en konditoriremsa.
Fyllning: Värm honungen och blanda den med saffran. Låt kallna.
Vispa färskosten med äggulorna. Blanda i saffranshonungen och vispa ihop.
Häll smeten i formen. Släta till ytan och toppa med lingon. Täck med plastfolie och frys in i 5-6 timmar, gärna över natten.
Låt stå i rumstemperatur i ca 2 timmar före servering.