Saffranscheesecake med lingon

En underbart god cheesecake med smak av saffran och syrliga lingon. Här gör frysen det mesta av jobbet. Gör cheesecaken dagen före och tina i god tid före servering.

Tillagningstid: 50 minuter + frysning och tining
10 bitar

Du behöver

  • 250 gram digestivekex
  • 125 gram smör, smält
  • Fyllning
  • 3 matskedar flytande honung
  • ½ gram saffran stött med lite socker
  • 500 gram färskost, t.ex. Philadelphia
  • 2 äggulor
  • 1 deciliter vispad grädde
  • 1½ deciliter frysta lingon

Gör så här

1

Mixa kexen till smulor i en matberedare monterad med kniv. Tillsätt smöret och mixa ihop.

2

Tryck ut degen i en springform, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten. Ställ kallt i 15 minuter.

3

Värm ugnen till 175 grader. Grädda botten i ca 10 minuter. Låt kallna. Klä formens innerkant med bakplåtspapper eller en konditoriremsa.

4

Fyllning: Värm honungen och blanda den med saffran. Låt kallna.

5

Vispa färskosten med äggulorna. Blanda i saffranshonungen och vispa ihop.

6

Häll smeten i formen. Släta till ytan och toppa med lingon. Täck med plastfolie och frys in i 5-6 timmar, gärna över natten.

7

Låt stå i rumstemperatur i ca 2 timmar före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top