Smördegsinbakade prinskorvar

Naggande goda prinskorvar i smördeg som du kan göra dagen innan. Ställ plåten övertäckt med plastfolie i kylskåp.

Tillagningstid: 30 minuter
6 stycken

Du behöver

  • Ca 1/2 förpackning färsk utkavlad smördeg
  • 6 prinskorvar
  • 1 äggula till pensling
  • 1 tesked vatten
  • Garnering och servering
  • Färska örter, t.ex. timjan
  • 4–5 matsked stark och söt senap

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen och skär den i sex remsor, ca 2,5 cm breda.

2

Linda en degremsa lite omlott runt varje korv och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Hit kan rätten förberedas.

3

Pensla smördegen med äggulan vispad med vatten.

4

Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

5

Garnera med örter och servera med senap.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top