Du behöver
- 1 förpackning färsk utkavlad smördeg
- 1 ½ deciliter tjock pesto
- 2-3 deciliter riven ost
- 1 äggula till pensling
- 1 tesked vatten
- 1 matsked blå vallmofrön
- ¼ tesked flingsalt
- Plockade blad från 1 rosmarinkvist Dipp
- 2 deciliter krossade tomater
- 4 matskedar chilisås av ketchuptyp
- 1 matsked äppelcidervinäger
- 1 matsked honung
- 1-2 kryddmått chiliflingor
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Dela smördegsarken i två lika stora trekanter. Lägg den ena trekanten på en plåt med bakplåtspapper.
Fördela pesto och riven ost över. Lägg den andra trekanten ovanpå.
Skär remsor längs med sidorna och tvinna dem till grenar.
Pensla granen med äggulan ihopvispad med vatten. Strö över vallmofrön och flingsalt.
Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 20 minuter. Toppa med rosmarinblad.
Rör ihop ingredienserna till dippen i en kastrull. Koka i ca 5 minuter, smaka av. Låt kallna. Servera smördegsgranen med dippen.