Du behöver
- 1 förpackning färsk utkavlad smördeg
- 1 ½ deciliter tjock pesto
- 2-3 deciliter riven ost
- 1 äggula till pensling
- 1 tesked vatten
- 1 matsked blå vallmofrön
- ¼ tesked flingsalt
- Plockade blad från 1 rosmarinkvist Dipp
- 2 deciliter krossade tomater
- 4 matskedar chilisås av ketchuptyp
- 1 matsked äppelcidervinäger
- 1 matsked honung
- 1-2 kryddmått chiliflingor
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Dela smördegsarken i två lika stora trekanter. Lägg den ena trekanten på en plåt med bakplåtspapper.
2
Fördela pesto och riven ost över. Lägg den andra trekanten ovanpå.
3
Skär remsor längs med sidorna och tvinna dem till grenar.
4
Pensla granen med äggulan ihopvispad med vatten. Strö över vallmofrön och flingsalt.
5
Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 20 minuter. Toppa med rosmarinblad.
6
Rör ihop ingredienserna till dippen i en kastrull. Koka i ca 5 minuter, smaka av. Låt kallna. Servera smördegsgranen med dippen.