Pesto- och smördegsgran med dipp

Den finaste ätbara julgranen gör du enkelt av smördeg, pesto och ost.

Tillagningstid: 1 timme
6 portioner

Du behöver

  • 1 förpackning färsk utkavlad smördeg
  • 1 ½ deciliter tjock pesto
  • 2-3 deciliter riven ost
  • 1 äggula till pensling
  • 1 tesked vatten
  • 1 matsked blå vallmofrön
  • ¼ tesked flingsalt
  • Plockade blad från 1 rosmarinkvist
  • Dipp
  • 2 deciliter krossade tomater
  • 4 matskedar chilisås av ketchuptyp
  • 1 matsked äppelcidervinäger
  • 1 matsked honung
  • 1-2 kryddmått chiliflingor

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Dela smördegsarken i två lika stora trekanter. Lägg den ena trekanten på en plåt med bakplåtspapper.

2

Fördela pesto och riven ost över. Lägg den andra trekanten ovanpå.

3

Skär remsor längs med sidorna och tvinna dem till grenar.

4

Pensla granen med äggulan ihopvispad med vatten. Strö över vallmofrön och flingsalt.

5

Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 20 minuter. Toppa med rosmarinblad.

6

Rör ihop ingredienserna till dippen i en kastrull. Koka i ca 5 minuter, smaka av. Låt kallna. Servera smördegsgranen med dippen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top